Ove 3 greške sve srpske domaćice prave kad spremaju krompir: Nemaju pojma da se ovo nikako ne radi
Foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

DOKLE VIŠE?!

Ove 3 greške sve srpske domaćice prave kad spremaju krompir: Nemaju pojma da se ovo nikako ne radi

Od njega se prave salate, čorbe, musaka, ali mnogi još uvek greše prilikom pripreme

Objavljeno:

Svi obožavaju krompir, namirnicu koja je deo mnogih jela, a često i prilog. Od njega se prave salate, čorbe, musaka, ali mnogi još uvek greše prilikom pripreme. Evo koje su tri najčešće greške pri kuvanju krompira.

1. Ljuštite sirov krompir Mnogi oljušte krompir pre ne što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.

2. Kuvate ga u ključaloj vodi Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.

Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.

3. Proveravate viljuškom da li je kuvan Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali, onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.

Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta. Pet minuta duže biće vam potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.

48:31

MAJKE-I-SNAJKE-SE01EP36

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.